Kantoorinrichting | Gebouw van het jaar verkiezing 2016

ondergrondse parkeergarage katwijk

Op 19 mei jongstleden heeft de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus de winnaar bekend gemaakt van BNA Beste Gebouw van het Jaar verkiezing.

De elfde editie kende een ontzettend spannende ontknoping met heftige discussies over de vraag welk gebouw deze prestigieuze titel in de wacht moest gaan slepen.

Uit 150 ingezonden projecten uit heel Nederland heeft de Branche Vereniging van Nederlandse Architecten 16 projecten op een shortlist geplaatst. Uit deze shortlist is de uiteindelijke winnaar naar voren gekomen.

De winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar verkiezing 2016 is de Ondergrondse parkeergarage in Katwijk aan Zee geworden.

Dit komt voor velen wellicht als verassing maar als je de achtergrond van dit project kent, dan is dit juist inspirerend en zou het een voorbeeld kunnen zijn voor de branche.

Waar we in de huidige tijd steeds meer de multidisciplinaire samenwerking aangaan en het delen is vermenigvuldigen centraal staat. Is dit het grensverleggende project waarbij deze filosofie in de praktijk is gebracht.

Dit project is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en waterbouwkundig ingenieurs. Volgens de Jury een echt uithangbord voor Nederland.

Cassonade feliciteert de gemeente Katwijk, Royal HaskoningDHV en alle andere betrokken partijen, met het in de wacht slepen van deze prestigieuze prijs.

“Het gaat over de omgang van Nederland met water, over Hollandse ingenieurskunst, waarmee Nederland groot is geworden en nog altijd voorbeeld stellend is op internationaal niveau – getuige dit project”

We mogen dus trots zijn op dit winnende project! Laat het een bron van inspiratie zijn om de samenwerking aan te gaan en te zorgen voor mooie, nieuwe en vooruitstrevende projecten!

klober klimastuhl 2

Klöber Klimastuhl | Het gedachtegoed van Klöber

Lees verder
drenteatijdritnck

Nederlands kampioenschap tijdrijden voor bedrijven

Lees verder
jelba utrecht cassonade

Start Jelba

Lees verder

Geïnteresseerd geraakt?
Ik help je graag verder!

Niels Langenhuysen, Projectmanager
cassonade profielfoto niels jpg