Klöber Klimastuhl | Het gedachtegoed van Klöber

klober klimastuhl 2

Klöber speelt met de Klimastuhl in op een van de meest voorkomende klachten in kantoorland. Het binnenklimaat van de werkplek.

Klöber speelt met de Klimastuhl in op een van de meest voorkomende klachten in kantoorland. Het binnenklimaat op de werkplek. Doordat ieder mens andere wensen en behoeftes heeft is het lastig om een klimaat op kantoor zo in te stellen dat het voor alle medewerkers optimaal werkbaar wordt. De een vindt het te warm en de ander vindt het te koud

Klöber heeft om die reden haar research en development afdeling ingezet om een oplossing te ontwikkelen voor dit probleem. Hier is de Klöber “Klimastuhl” uit voort gekomen.

Hoe werkt de Klimastuhl van Klöber? De Klimastuhl maakt het voor iedere medewerker mogelijk om op elke werkplek de temperatuur te regelen en zijn persoonlijke behaaglijkheidstemperatuur in te stellen. Flexibel en op elk gewenst moment. Zowel bij warme als koude temperaturen is de persoonlijke klimaatwens af te stemmen per individuele medewerker.

Wij zetten een aantal voordelen van de Klöber Klimastuhl voor je op een rijtje.

Meer comfort in bestaande gebouwen.

De Klober Klimastuhl is de oplossing voor de problemen die naar voren komen in bestaande kantoorgebouwen. Royale vensterfronten, onvoldoende verwarmingscapaciteit, tocht, ontbrekende klimaatregeling of oude kozijnen met een lage oppervlaktetemperatuur helpen niet mee aan een ideaal binnen klimaat.

Zonder enorme investeringen te doen in bouwkundige oplossingen van een bestaand pand, ligt een praktische en zeer flexibel inzetbare oplossing voor het grijpen. De Klöber Klimastuhl.

Verhoging productiviteit

Bij koude temperaturen kom je het liefst in beweging om warm te worden. Bij warme temperaturen blijf je het liefst zo rustig mogelijk om zo min mogelijk inspanning te leveren. Als je dit vertaald naar het klimaat op kantoor dan wordt je bij temperaturen die voor jou gevoel te koud zijn, gedwongen om in beweging te komen. Bij een te warme temperatuur krijg je te maken met lichamelijke ongemakken en je verliest je concentratievermogen.

Kortom de temperaturen op de kantoorwerkplek hebben een sterke invloed op onze productiviteit. Hitte of kou belasten het lichaam en verlagen het prestatievermogen. De Klimastuhl van Klöber speelt hierop in door een rechtstreekse invloed uit te oefenen op de lichaamstemperatuur: de verwarmings- en ventilatiefunctie zijn geïntegreerd in zitting en rugleuning – de temperatuur wordt hierdoor direct aan het lichaam afgegeven. Het instellen van de optimale temperatuur ligt daarmee binnen de strikt persoonlijke mogelijkheden van ieder individu.

Mogelijkheid om energie te besparen

De klimaatfunctie van de Klöber Klimastuhl kan een positieve bijdrage leveren op het energie verbruik van de werkplek. Op kantoor telt elke graad. Uit onderzoek blijkt dat als tijdens de verwarmingsperiode de temperatuur slechts met 1 graad wordt verlaagd, de verwarmingskosten daardoor met 6% dalen. In de zomer wordt voor elke graad dat de airconditioning hoger staat ingesteld, ca. 4% aan elektriciteit bespaard. In vergelijking hiermee werkt de energie voor het verwarmen of ventileren van de bureaustoel aanzienlijk efficiënter.

Ben je geintereseerd in de klimastuhl van Klöber of wil je hier meer over weten? Neem dan nu contact met ons op!

ondergrondse parkeergarage katwijk

Kantoorinrichting | Gebouw van het jaar verkiezing 2016

Lees verder
Cassonade profielfoto Melissa

Welkom Melissa!

Lees verder
renate cassonade

Uitbreiding team Cassonade

Lees verder

Geïnteresseerd geraakt?
Ik help je graag verder!

Niels Langenhuysen, Projectmanager
cassonade profielfoto niels jpg