Verbeter de akoestiek met een mooi plafond

akoestischplafondcassonade

Akoestische plafonds; ze zijn er in een hoop soorten en maten, maar waar doe je verstandig aan en wat is voor jou de beste keuze?

Akoestisch systeemplafond

Voor goede akoestiek, een strakke uitstraling en voor het makkelijk wegwerken van (klimaat)installaties wordt er al vaak gewerkt met een akoestisch systeemplafond. Die zijn in diverse tegelmaten en kleuren verkrijgbaar en zijn praktisch in gebruik. Akoestische systeemplafond-platen hebben een uitstekende geluidsabsorptie. Enerzijds komt dit doordat je het gehele plafond oppervlak benut met absorptie. Anderzijds hebben de plafondplaten een hoog absorberend vermogen. Dit komt mede door de luchtspouw ten opzichte van het bouwkundige plafond.

Akoestisch spuitplafond

Daarnaast werken we regelmatig met akoestische spuitplafonds. Daarbij wordt het plafond gespoten met een akoestische spray, waarbij dikte van de gespoten laag de akoestische waarde bepaald. Daardoor wordt het geluid beter geabsorbeerd, en vermindert de nagalm wat de akoestiek direct verbetert. Akoestische spuitplafonds zijn in diverse kleuren, structuren en akoestische waardes uit te voeren. Het geeft een stoere industriële uitstraling aan jouw kantoor, mede doordat de technische elementen van de elektra en klimaatinstallatie in het zicht blijven. 

Akoestische baffles

Dan hebben we nog akoestische panelen in de vorm van baffles. Akoestische baffles zijn geluidsabsorberende elementen die het geluid aan meerdere zijden dempen. Dit maakt baffle-producten zeer efficiënt in het gebruik. De akoestische baffles worden veelal in ruimten toegepast waar hoge plafonds en lange nagalmtijden aanwezig zijn, bijvoorbeeld in een bedrijfs- of productiehal, kantoor en schoollokaal. De meeste baffles worden verticaal aan het plafond gehangen met behulp van beugels, staalkabels of snelhangers en zijn leverbaar in een breed gamma van kleuren en vormen.

Akoestische plafondeilanden

Plafondeilanden zijn innovatieve, akoestische elementen die helpen om de galm in de ruimte te verminderen en de spraakverstaanbaarheid te verhogen. Net als de baffles zijn plafondeilanden leverbaar in een breed scala van kleuren en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor bijna iedere omgeving. Je kunt de eilanden direct aan het bouwkundig plafond monteren of gependeld ophangen. Het is zelfs mogelijk om een plafondeiland te voorzien van spotverlichtingsarmaturen. Zo kun jij jouw bedrijfsruimte een heel eigen gezicht geven. 

Meer weten?

Maak eens een afspraak met een van onze projectmanagers, die praten jou graag bij over de mogelijkheden en de beste akoestische oplossingen voor jouw (her)huisvestingsproject!

maatwerk meubilair het waterland

Nieuwe inrichting open leercentrum van Het Waterland

Lees verder
banier de noord chemicals

Uw project van A tot Z geregeld?!

Lees verder
ondergrondse parkeergarage katwijk

Kantoorinrichting | Gebouw van het jaar verkiezing 2016

Lees verder

Geïnteresseerd geraakt?
Ik help je graag verder!

Niels Langenhuysen, Projectmanager
cassonade profielfoto niels jpg